Воркшоп Наталії Іванотчак “Формування навичок 21 століття в освіті” в рамках проєкту Erasmus+ KA2 MultiEd

19 червня доцентка кафедри англійської філології Наталія Іванотчак провела воркшоп “Формування навичок 21 століття в освіті (співпраця, комунікація, конструювання знань) в рамках семінару “Навички та компетенції для майбутнього успіху“ під егідою Erasmus+ проекту MultiEd. На інтерактивному семінарі обговорювалися питання навичок, необхідних для для успішної адаптації учнів до зростаючих викликів у сучасному світі. Учасники семінару вчилися впроваджувати в свою професійну практику ключові навички 21 століття, а саме навички комунікації, співпраці та конструювання знань.

Вчителі закладів середньої освіти та викладачі ЗВО не лише мали можливість поглибити свої знання і вміння з комунікації, співпраці та конструювання знань, а також навчалися інтегрувати розвиток цих навичок у свої заняття та взаємодію з учнями. Зміст воркшопу включав визначення поняття навичок 21 століття та типів найважливіших навичок, обговорення критеріїв та шкали ефективності співпраці, таких як: спільна робота, розподіл відповідальності та взаємозалежність роботи; побудова комунікативних завдань, визначення критеріїв ефективності завдань на конструювання знань та технології розвитку критичного мислення за допомогою завдань відповідно до таксономії Блума тощо. Воркшоп передбачав активну взаємодію з учасниками, практичні вправи та демонстрації, що допоможуть вчителям інтегрувати нові навички у свою роботу.

Цей захід надав вчителям та викладачам ЗВО можливість підвищити свою професійну компетентність, покращити взаємодію з учнями та студентами, а також стати ефективнішими наставниками та керівниками у навчальному процесі, готуючи молоде покоління до викликів сучасного світу.