Профорієнтаційні заходи з інтеграцією медіа грамотності провели для учнів Ліцею №23 імені Романа Гурика

13, 21 та 22 березня 2024 р. студенти четвертого курсу факультету іноземних мов спеціальності англійська мова та література – Соломія Щербюк, Роман Олексій та Романна Гризлюк – під керівництвом доцентки кафедри англійської філології Діани Сабадаш та за сприяння вчителів англійської мови Іванни Ковальчук, Ольги Олійник та Оксани Парфан провели заходи англійською мовою на тему “Social Media in the Life of a Modern Person” з учнями 7, 6 та 5 класів Ліцею №23 імені Романа Гурика Івано- Франківської міської ради.
Заходи містили елементи CLIL методології і були спрямовані на одночасний розвиток компетенції інформаційної та медійної грамотності (критичне мислення, перевірка фактів, соціальна толерантність, цифрова безпека, візуальна грамотність та інші), а також лінгвістичних та комунікативних компетенцій у кожній із чотирьох модальностей (слухання, письмо, читання та мовлення). Виконання завдань спонукало учнів критично мислити; ставати розумними споживачами медійної інформації та медійних продуктів; розуміти цілі автора; розрізняти факти і думки; відповідально створювати свої медійні матеріали; та усвідомити роль медіа в нашій культурі.
При плануванні заходів студенти використовували посібник «Media Literacy Toolkit in the EFL Classroom» (https://kaf.pnu.edu.ua/wp-content/uploads/sites/89/2021/02/Media-Literacy-Toolkit-in-the-EFL-Classroom.pdf) створений в рамках проєкту «English for Media Literacy» в межах грантової програми «Learn to Discern in Schools», яка імплементована IREX (Міжнародна рада з наукових обмінів) за підтримки Посольств Великої Британії та Сполучених Штатів, спільно з Міністерством освіти і науки України та Академією української преси, та реалізовувався кафедрою англійської філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (2020-2021 рр.). Менеджер проєкту та керівник академічної групи – доцентка кафедри англійської філології Діана Сабадаш.
Студенти також цікаво та доступно розповіли про навчання на факультеті іноземних мов, розширюючи для учнів горизонти у виборі майбутньої професії.