Засідання академічної групи проєкту MultiEd

Відбулося засідання академічної групи проєкту MultiEd Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, на якому розглянули стан реалізації проєкту за 1 семестр 2021-2022 н.р. Учасники групи обговорили нові та оновлені навчальні курси, які впроваджують викладачі кафедри, в межах проєкту.

Доц. Володимир Гошилик представив результати опитування щодо мовної ситуації в Прикарпатському університеті, яке проведене у 2021 році серед студентів, аспірантів, науково-педагогічних та адміністративних працівників. Він наголосив, що опитаних 96, 9 % вважають українську рідною мовою, а 99, 2 % вільно володіють українською мовою, лише менше одного відсотка розуміють, спілкуються та пишуть українською. Понад 96 % використовують українську у неофіційному спілкуванні.

Лише 10 % опитаних не володіють англійською мовою, решту зазначили, що володіють вільно або ж розуміють, спілкуються та пишуть різною мірою. Більшість опитаних вважають за доцільне посилити викладання англійської мови, зокрема запроваджувати англомовні курси в межах навчальних програм різних спеціальностей.