Зустріч студентів з художником-гіперфутурстом

Нещодавно студети підгрупА-33-е та Ф-41 відвідали художню студію місцевого художника-гіперфутуриста Миколи Панакова під керівництвом доц. О.В. Карбашевської. Відбулося безпосереднє спілкування з митцем, знайомство з його доробком та роботами учнів художньої школи “February”, яку веде М. Панпков, адже стіни приміщення майстерні є своєрідною галерею з численними на них полотнами.

З вуст художника М. Панакова студенти третього і четвертого курсу факультету іноземних мов почули розповідь про його біографію та навчання в Прикарпатському університеті, дізналися про головні засади гіперфутуризму − малярського напряму, задекларованого ним у 2000 р., а також мали можливість ставити питання митцю.

Створення власного малюнка олівцем – весняного бузку й букету півоній, незабутні емоції, які викликала робота за мольбертом, спостереження за народженням ескіза під рукою майстра пензля стали унікальним досвідом для більшості студентів.

Екскурсія виявилася не просто цікавою, а й корисною для студентів, оскільки унаочнила і закріпила лексику по темі «Painting», яку ті здобули за лавою університетської аудиторії, знімаючи серпанок таємничості з лексем «a palette», «a palette-knife». До того ж, А-33-е та Ф-41-а отримали досвід із практики перекладу, бо стали співавторами колективних перекладів каталогу назв картин, створених М. Панаковим, відповідно, на французьку (під керівництвом доцента кафедри французької філології А.А. Біласа) та англійську мови (під керівництвом доц. О.В. Карбашевської). Також, окремі студенти А-44 в межах курсу «Інтерпретація поетичного тексту» переглянули й відредагували англомовний «Маніфест гіперфутуризму» (під керівництвом доц. О.В. Карбашевської), що має форму верлібру.