Навчальні заняття з автоматизованого перекладу SDL Trados Studio

В цьому навчальному ро кафедра англійської філології факультету іноземних мов Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника стала партнером академічної програми провідного розробника програмного забезпечення з автоматизованого перекладу SDL Trados Studio.

Студенти англійського відділення факультету іноземних мов мали змогу отримати академічний тренінг з вивчення програмного забезпечення SDL Trados Studio.

Понад 20 студентів, які успішно склали іспит, отримали сертифікацію від розробника програмного забезпечення.

Участь університету у цій програмі стала можливою завдяки проекту CAT for GRAD, метою якого стало сприяння університетам у навчанні майбутніх перекладачів, а також підтримці національного координатора проекту, директора перекладацької компанії Translatel, доцента кафедри перекладу, прикладної та загальної лінгвістики ЦДПУ імені Володимира Винниченка Олександра Бондаренка. На кафедрі англійської філології розроблено навчальний курс автоматизованого перекладу в рамках дисципліни «Практика письмового перекладу» та отримано ліцензії на програмне забезпечення, яким студенти можуть користуватися в університеті.

Цей проект дозволив студентам не лише отримати сертифікат, який уже є вагомим аргументом у складанні резюме при подачі на роботу, а й долучитися до провідних тенденцій у сучасній професійній перекладацькій діяльності.