Студентки факультету взяли участь у другій літній школі від проєкту REGINNA 4.0

Студентки групи А-21 (Киселюк Марія, Загрійчук Марта), А-24 (Люльчак Марʼяна), А-31 (Тучак Надія, Маджара Вікторія), А(м)з-21 (Сеньків Юліана), А(м)з-22 (Тишківська Христина) отримали хороший міжнародний досвід у другій літній школі від проєкту REGINNA 4.0, яка тривала з 28 серпня по 09 вересня 2023 року.
За цей період студенти ПНУ отримали багато нових вражень, знайомств, ідей та безцінний бізнес-досвід, який можна реалізувати у власних проєктах.
Протягом першого тижня наші студенти відвідували фабрики і компанії відомих італійських виробників, де їм показали, як відбувається процес створення різноманітних речей : від котлів до пральних машин. 31.08 та 01.09 відбувся масштабний захід Hacktown23, де на основі знань, отриманих з підприємств та під час лекцій, студенти мали розробити і представити власну старт-ап ідею зі всіма бізнес стратегіями та нюансами. Ті, хто посіли перше місце, отримали можливість запатентувати свою ідею та втілити її в життя. За дні навчання в літній школі студенти познайомились з багатьма відомими європейськимм інвесторами та власниками компаній, що стало вагомим внеском в саморозвиток студентів ПНУ.

Другий тиждень був присвячений лекціям в Consorzio Universitario di Pordenone. Під час лекцій студенти дізналися про сфери високого інноваційного потенціалу: підприємництво та бізнес-стратегії, пов’язані з промисловістю 4.0 та нанотехнологіями, туризм 4.0 тощо. Студентам було приємно дізнатися багато нової інформації та покращити свої знання з англійської мови, без якої участь у проєкті була б не можливою. Після прослуханого курсу лекцій студенти склали тестування та отримали сертифікати.

Поміж навчанням студенти дізнавалися про італійську культуру та менталітет, спілкуючись з італійцями різного віку та відвідуючи багато локацій.
Загалом вийшов чудовий мікс навчання, спілкування, емоцій, пізнання культури. “Ми надзвичайно вдячні організаторам за можливість долучитися до Другої літньої школи проєкту REGINNA 4.0, бо ми справді багато чому навчилися. Сподіваємося в майбутньому отримати ще більше подібних можливостей, тому що це був незабутній досвід. Дякуємо ПНУ за можливість саморозвитку і викладачам ФІМ за хороші знання з англійської мови, бо ми справді почували себе впевнено, спілкуючись з європейцями 24/7 виключно англійською”, – сказали студенти ФІМ.