Лекція докторки філологічних наук, професорки ХДУ Алли Цапів про виклики і перспективи міжкультурної комунікації

В рамках проведення Тижня Херсонського державного університету викладачі та студенти факультету іноземних мов відвідали публічну гостьову лекцію проректорки Херсонського державного університету проф. Алли Цапів на тему: «Міжкультурна комунікація у сучасному освітньому середовищі: виклики, здобутки, перспективи», яка велася англійською мовою.

У дискусії зі здобувачами було обговорено вербальні та невербальні аспекти міжкультурної комунікації, розкрито поняття культури, міжкультурної взаємодії в академічному середовищі та ознайомлено з видами міжкультурної комунікації. Лекторка наводила приклади з власного досвіду та поділилася лайфхаками для успішної міжкультурної взаємодії.

«Міжкультурна комунікація — адекватне взаєморозуміння двох учасників комунікативного акту, що є приналежними до різних національних культур. Завдяки цьому ми можемо обмінюватися інформацією, почуттями, думками представників різних культур, що зараз є дуже важливим у розвитку сучасного освітнього середовища», – зауважила професорка ХДУ Алла Цапів.