В рамках проєкту MultiEd відкрито Центр міжкультурної комунцікації та іншомовної освіти

В рамках реалізації проєкту MultiED програми Еразмус+, напряму КА2 «Розвиток потенціалу підготовки учителів іноземної мови як шлях до впровадження багатомовної освіти та європейської інтеграції України» (610427-EE-2019-EPPKA2-CBHE-JP) на факультеті іноземних мов відкрито Центр міжкультурної комунцікації та іншомовної освіти. Центр підтримуватиме дослідження у галузі міжкультурної комунікації та іншомовної освіти, сприяючи розвитку нових підходів та методів, зокрема, впровадженню предметного мовного інтегрованого навчання (CLIL). Впровадження предметно-мовного інтегрованого навчання відображає стратегічне зусилля колективу факультету у забезпеченні якісної та інноваційної мовної освіти для наших студентів. Спрямований на зміцнення міжнародного спілкування та розвиток іншомовної компетенції, центр буде також осередком обміну знаннями та досвідом, організовуючи курси іноземних мов та семінари-практикуми. Якісній та безперебійній роботі центру сприятиме придбане в рамках проєкту MultiEd обладнання, а саме: інтерактивний дисплей, професійна камера Panasonic, серверний комп’ютер із безперебійним блоком живлення, роутер, багатофункціональний пристрій Canon, та моноблок.

Проєкт Erasmus+ Capacity Building in Higher Education “Foreign Language Teacher Training Capacity Development as a Way to Ukraine’s Multilingual Education and European Integration” «Підготовка вчителів іноземних мов як шлях до багатомовної освіти та євроінтеграції України»  (http://www.multied.com.ua) реалізується 13 членами консорціуму, до якого входять 3 європейські виші: Тартуський університет (Естонія) – головний координатор, Гейдельберзький педагогічний університет (Німеччина) й Астонський університет (Британія). А також – 8 українських вишів: Запорізький національний університет (національний координатор), Миколаївський національний університет, Черкаський національний університет, Полтавський національний педагогічний університет, Харківський національний університет, Горлівський інститут іноземних мов, Тернопільський національний університет, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Крім того, серед учасників проєкту Всеукраїнська асоціація учителів англійської мови «TESOL – Ukraine» (НУО) та Міністерство освіти та науки України.

У рамках реалізації проєкту на факультеті іноземних мов відбулося оновлення 11 навчальних курсів та впроваджено 6 нових навчальних курсів,  проведено семінари із підвищення кваліфікації вчителів загальноосвітніх шкіл і науково-педагогічних працівників, у яких задіяно більше 1000 учасників, та розроблено електронний онлайн курс предметно-мовного інтегрованого CLIL  для вчителів.