Гостьовий візит професора Київського національного лінгвістичного університету Яна Капранова до здобувачів вищої освіти ОР магістр

 

22 листопада 2022 року відбувся гостьовий візит до здобувачів вищої освіти ОР магістр освітніх програм «Англійська мова і література, друга іноземна мова, переклад», «Англійська мова і література», «Німецька мова і література», «Французька мова і література» доктора філологічних наук, професора Київського національного лінгвістичного університету Яна Капранова на тему “Corpus of Contemporary American English (COCA) як машина штучного інтелекту?”.

Мета візиту – ознайомити здобувачів вищої освіти з Корпусом сучасного американського варіанта англійської мови (COCA) та його адаптації до освітньої й наукової діяльності. В інтерактивній формі професор Капранов Я.В. продемонстрував динамічну сутність корпусних технологій як інструменту для навчання і дослідження мов, а здобувачі вищої освіти були залучені до практичного використання корпусних ресурсів української, німецької та французької мов, а також комбінаторних можливостей пошукових систем і створення власних корпусів текстів різних жанрів. Співпраця Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника і Київського національного лінгвістичного університету триває.