Магістри кафедри англійської філології здійснили перекладацький супровід лекції Почесного професора музики та гуманітарних наук Единбурзького університету Найджела Осборна

Студенти ОР магістр Оксана Лапчинська і Михайло Курляк здійснили перекладацький супровід лекції Почесного професора музики та гуманітарних наук Единбурзького університету, експерта у галузі арт-терапії Найджела Осборна на тему: «Травма-інформоване мистецтво: суть, мета і комунікативні можливості», яка відбулася 25 березня у Центрі інноваційних освітніх технологій «PNU EcoSystem» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Проф. Найджел Осборн підкреслив важливість використання мистецтва як ефективного інструменту в реабілітації та подоланні травматичного стресу. Він наголосив на тому, що розвиток травмо-інформованого мистецтва є не лише актуальним, але й необхідним у сучасних умовах, де психологічна підтримка та реабілітація стають ключовими аспектами допомоги для осіб, які пережили військові конфлікти або інші травматичні події. Такий підхід сприяє не лише зціленню постраждалих, а й позитивно впливає на формування суспільства, забезпечивши йому злагоджений розвиток та стабільність.