Студенти і викладачі факультету іноземних мов здійснювали перекладацький супровід Міжнародної науково-практичної конференції

ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Сучасні тенденції розвитку соціальної роботи в Україні та зарубіжжі» відбулася у травні на базі Центруінноваційних освітніх технологій “PNU-EcoSystem” Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. У конференції взялиучасть як представники зарубіжних країн, зокрема Університету прикладнихнаук у Кобленці (Німеччина), Університету Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (Республіка Польща), Дебреценського університету (м. Дебрецен, Угорщина), Економічного університету (м. Варна, Болгарія), Католицького університету Ліона (Франція), Сучавського університету ім. Штефана чел Маре (м. Сучава, Румунія), Університету Вітовта Великого (м. Каунас, Литва), Гданської вищої школи гуманістичної філії в Кошаліні (Республіка Польща), Північного університетського центру у Бая-Маре Технічного університету Клуж-Напока (Румунія), Інституту формування характеру (штат Техас, США), а також низки вітчизняних закладів вищої освіти. Конференція проводилася у змішаному форматі — очно та на платформі Zoom.

Для забезпечення ефективної роботи конференції та здійснення плідної співпраці та обміну передовим досвідом у соціальній роботі переклад з англійської мови здійснювали студентка першого курсу освітнього рівня магістра Оксана Лапчинська і викладач кафедри англійської філології Тетяна Петренко, з німецької — студент першого курсу освітнього рівня магістра Олег Блискун і доцент кафедри німецької філології Олег Остапович.

Представники факультету іноземних мов вкотре продемонстрували професіоналізм у перекладацькій справі. Робота перекладачів була високо оцінена як організаторами, так і учасниками конференції, а також були висловлені побажання щодо подальшої співпраці.