Фінальна лекція першокурсників ОПП «Англійська мова і література та друга іноземна мова» стала справжнім джерелом натхнення

23 вересня відбулася фінальна лекція з предмету «Вступ до спеціальності: академічна доброчесність та цифрова грамотність» для студентів-першокурсників, які навчаються за ОПП «Англійська мова і література та друга іноземна мова». Наталія Пилячик, доцент кафедри англійської філології, гарант цієї освітньої програми, запросила на частину лекції колишнього успішного випускника нашого факультету, пізніше викладача Ягеллонського університету (м. Краків, Польща), тепер вже доцента кафедри англійської філології ПНУ, особистого перекладача голови Верховної Ради України Р. Стефанчука — Сергія Тюпу. Його розповідь, присвячена особистому шляху становлення як професійного перекладача, зокрема у сфері медицини, викликала захоплення у студентів. Формат англомовної лекції у вигляді інтерактивної дискусії та обміну досвідом створив атмосферу відкритості й
зацікавленості, а відповіді Сергія Тюпи на запитання студентів лише підсилювали їхній інтерес.
У сучасних умовах запрошення стейкхолдерів на такі зустрічі є надзвичайно актуальним. Це не лише підвищує мотивацію студентів до навчання, але й слугує ефективною «живою»трекламою освітньої програми. Спілкування з успішними випускниками та професіоналами своєї справи надихає студентів досягати високих результатів і впевнено рухатися до своїх цілей.
Сергій Тюпа на власному прикладі довів, що для успіху в кар’єрі не обов’язково навчатися у великих містах чи за кордоном. Головне – чітка мета, наполегливість і бажання розвиватися. Його приклад став потужним поштовхом для студентів, доводячи, що успіх залежить лише від внутрішньої мотивації та прагнення до самовдосконалення.
Щиро дякуємо Сергію Тюпі за натхнення та вагомий внесок у навчання наших студентів а також за оригінальний подарунок студентці за найцікавіше запитання лектору!