Заняття студентів бакалаврату з американським волонтером Марком Мовреєм

У вересні і жовтні 2024 навчального року студенти третього і четвертого курсів кафедри англійської філології мають можливість вдосконалити свої мовні навички на заняттях з американським волонтером Марком Мовреєм. Відвідати Україну та зробити особистий внесок в освіту молоді у критичний для України час Марка мотивувало вивчення української мови протягом двох семестрів в університеті Каліфорнії в Берклі під керівництвом колишньої доцентки кафедри Наталії Гошилик.

Життєвий досвід Марка надзвичайно багатий: від професії письменника, музиканта, вчителя, консультанта й теслі до незвичного заняття підводною фотографією і фільмуванням морського життя на Гаваях. Автор книги з історії екологічного руху Not In Our Backyard, яка використовується як підручник у середніх школах та коледжах США, на заняттях з англійської мови Марк залучає наших студентів до активних дискусій на теми екології й захисту довкілля, культури й ідентичності, історії музики, тощо.

Координаторка освітньої діяльності волонтера з США на факультеті іноземних мов, доцентка кафедри англійської філології Діана Сабадаш зауважує: «Досвід Марка Моврея збагачує нашу навчальну програму, а студенти факультету іноземних мов мають унікальну можливість глибше зануритися в нюанси мовлення, навчитися розуміти контекст та соціокультурні аспекти, які формують мовленнєву практику. Дискусії на актуальні теми не лише покращують мовні навички студентів, але й сприяють розвитку критичного мислення і міжкультурної комунікації, розширюють світогляд студентів і готують їх до роботи в міжнародному середовищі».

Студенти з ентузіазмом зазначають значні переваги навчання з носієм мови. «Це неймовірний досвід», – ділиться враженнями Назарій Дмитрук, студент групи А-34. «Вивчення іноземної мови з носієм мови не лише покращує наші мовні навички, а й дає змогу зануритися в автентичне середовище і дізнатися багато цікавого про американську культуру, світогляд і спосіб мислення», – підкреслює студент.