Залучення до проведення занять фахівців-практиків

Для надання якісних освітніх послуг та забезпечення працевлаштування випускників, факультет іноземних мов підтримує тісні контакти з роботодавцями і залучає до проведення занять фахівців-практиків. Сьогодні на занятті дисципліни «Переклад комп’ютерної термінології» к.ф.н., доц. кафедри англійської філології Наталії Іванотчак відбулася англомовна зустріч, де своїм досвідом поділилися успішні випускники факультету – представники провідних ІТ компаній України ТОВ «Інвенторсофт Нордікс» та ТОВ «Перфектіал».

Кадровий директор ТОВ «Інвенторсофт Нордікс» Наталія Семчук  розповіла про власний кар’єрний шлях, можливості працевлаштування у сфері IT для випускників факультету та необхідні компетентності, в тому числі і в галузі перекладу комп’ютерної термінології, та особистісні якості, що є запорукою успіху. Наша випускниця з приємністю зазначила, що Прикарпатський національний йде в ногу з часом, адже пропонує своїм студентам безліч опцій для саморозвитку, серед яких, зокрема, і можливість безкоштовного проходження онлайн курсів Сoursera for Campus, які можуть поглибити наявні знання, забезпечити різносторонній розвиток та стати яскравим акцентом на резюме.

Представник компанії «Перфектіал» Галина Кузьмінчук розповіла про викладацький аспект роботи в IT компанії, наголосила на важливості постійного професійного розвитку і підтримки позитивного іміджу у соціальних та професійних мережах,  та дала студентам слушні поради щодо підвищення кваліфікації як викладачів англійської мови міжнародного рівня. Цікавим аспектом зустрічі стало обговорення волонтерської діяльності студентів, що може стати першою сходинкою у розвитку кар’єри та забезпечити набуття необхідних практичних навичок.

Студенти факультету беруть активну участь у соціальному житті міста, працюючи перекладачами-волонтерами для делегацій іноземних держав під час проведення різноманітних міжнародних фестивалів та конференцій. Такий досвід, разом із навичками, отриманими під час проходження навчальних та виробничих практик на факультеті, за словами стейкхолдерів, є запорукою конкурентоспроможності та високого рівня підготовки наших студентів.

Факультет іноземних мов висловлює щиру подяку представникам компаній «Інвенторсофт Нордікс» та «Перфектіал» Наталії Семчук і Галині Кузьмінчук за цінні поради, зацікавлення удосконаленням та покращенням якості підготовки майбутніх фахівців та таку цікаву і теплу зустріч!

Пишаємося нашими успішними випускниками та сподіваємося на подальшу співпрацю!