Cтажування викладачів в рамках реалізації проєкту MultiEd (Erasmus+)

У травні-червні 2020 року викладачі кафедри англійської філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника проходили стажування в рамках реалізації проєкту «MultiEd: розвиток потенціалу підготовки вчителів іноземних мов як шлях до багатомовної освіти та європейської інтеграції України» (Erasmus+). З уваги на карантинні обмеження уся запланована проєктом робота проходила онлайн. Курси з розробки освітніх програм та предметно-мовного інтегрованого навчання (CLIL) на платформі Moodle Тартуського університету (Естонія) стали осередком співпраці більше ніж 100 учасників із 8 ЗВО України та іноземних партнерів.

Професор Бистров Я.В., доценти Гошилик Н.С., Іванотчак Н.І. вивчали досвід іноземних партнерів з метою удосконалення освітніх програм, які запроваджено на кафедрі англійської філології. Освітні програми і програми навчальних дисциплін, розроблені на кафедрі англійської філології із залученням європейського досвіду, засвідчили високий рівень лінгвістичної та методичної підготовки викладачів. Протягом наступних двох років реалізації проекту увесь професорсько-викладацький колектив кафедри працюватиме над посиленням конкурентоспроможності пропонованих освітніх програм задля якісної підготовки здобувачів освіти в умовах сучасного ринку праці України та світу.

В онлайн курсі з CLIL методології учасникам було запропоновано серію вебінарів, онлайн тренінгів, а також методичних матеріалів з предметно-мовного інтегрованого навчання (CLIL) англійською мовою. Професор Бистров Я.В., доценти Гошилик Н.С., Іванотчак Н.І., Пилячик Н.Є., Дойчик О.Я., Гошилик В.Б., Білик О.І., Троценко О.Я., Сабадаш Д.В., Куравська Н.Ю., Панькова Т.В., старший викладач Мінцис Е.Є. мали нагоду працювати з колегами з Тартуського університету (Естонія), Астонського університету (Велика Британія) та Хайбельберзького університету (Німеччина). В результаті навчання планується оновити значну кількість дисциплін освітніх програм кафедри, а також в навчальному плані з’являться нові курси, які посилять інтернаціоналізацію результатів навчання у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника.